18 maj 2024
15:00

Referat: Luleå SK - Ohtana/Pajala FF

På Hertsö IP förlorar Ohtana/Pajala mot Luleå SK med 1-4 (0-2)
Inledningen är spelmässigt jämn och första målchansen blir OP:s då Danne Mäki kommer fri mot målvakten som dock får ut en arm och räddar till hörna. LSK får sitt första läge i den 20:e minuten där Bosse gör en utmärkt räddning. I matchens 25:e minut kommer ledningsmålet för LSK då Aram Shibeshi kan slå bollen i nät från ca 10 meter. Två minuter senare kommer Luleå fram centralt, bollen in till Omid Mohammadi som får fin träff från ca 16 meter där bollen går i mål via ribban till hemmaledning 2-0. Ohtana/Pajala har efter målet en bra period där först David Mikaelsson från bra läge nickar i famnen på målvakten, och strax efter har Petri Ritatörmä en fin nick där målvakten gör en bra räddning. Halvlekens sista läge har Danne Mäki som skjutrer ett hårt vinkelskott som målvakten klarar med en fotparad. Paussiffrorna 2-0 borde varit jämnare med tanke på chanserna OP hade.

Andra halvlek är bara två minuter gammal när Simon Spolander Liikamaa tar sig igenom och sätter bollen till 3-0. OPFF kommer dock allt mer in i matchen och Dennis Mäki har ett fint skott som målisen styr över ribban. Minuten senare har Melvin Rosén ett bra skott som målvakten hinner få händerna på och bollen går över ribban. LSK har också sina lägen bland annat ett stenhårt skott i ribban och ett närskott med retur som tvingar Bosse till men dubbelräddning. I den 73:e minuten kommer Mårten Rosén fram på vänsterkanten, lurar sin back, tar sig in i straffområdet där han fälls med straff som följd. Jocke Juntti är säker från 11 meter och reducderar till 1-3. OPFF som spelar sista 20 med en man mer efter att LSK åkt på ett rött kort, försöker trycka på för att skapa nerv i matchen. Istället är det LSK som kontrar in 4-1 i den 85:e minuten när Abdullahi Abdi frispelas och rullar in slutresultatet.

Sett över hela matchen är matchen jämnare än vad siffrorna visar. Chansmässigt var det ganska jämnt men Luleå SK vinner rättvist då LSK.s målchanser var klarare än OPFF:s. I OPFF går plussen till Liam Alldén i backlinjen, Nisse Kenttä och Mårten Rosén på mitten samt Joel Olsson i anfallet. I LSK plussar vi för målvakten Najdat Rustom, backlinjens Raimi Sulaimon och offensivt går plussen till Omid Mohammadi och Aram Shibeshi.